Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuwsarchief / Brugcomplex A12/N111 Stabroek klaar op 27 juni

Brugcomplex A12/N111 Stabroek klaar op 27 juni

Fase 2 van de werken op Laageind (N111) ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de A12 in Stabroek zal eindigen op vrijdagavond 27 juni.

Als de weersomstandigheden het toelaten, beëindigt het Agentschap Wegen en Verkeer op vrijdagavond 27 juni de renovatiewerken van het wegdek die daar sinds begin mei aan de gang zijn. Tijdens de laatste dagen van de werken, legt de aannemer de definitieve toplaag asfalt aan. Dat brengt wel nog enkele wijzigingen in de verkeerssituatie met zich mee.

 

Laatste werken: aanbrengen toplaag

Het wegdek van Laageind ter hoogte van het op- en afrittencomplex A12 in Stabroek dateert al uit de jaren 70 en het krijgt dagelijks zeer veel (zwaar) havenvervoer te slikken. Het versleten wegdek bevond zich daardoor in slechte staat en een renovatie van de rijweg en de fietspaden was dringend nodig. Die werken schieten goed op.

Tijdens de laatste dagen van de werken, van dinsdag 24 juni tot en met vrijdag 27 juni, zal de nieuwe toplaag asfalt aangebracht worden op het complex. Dat brengt enkele veranderingen met zich mee in de tijdelijke verkeerssituatie tijdens die dagen. Vanaf vrijdagavond 27 juni zal alle verkeershinder voorbij zijn en kan het verkeer weer overal door bij Laageind (N111).

 

Extra verkeershinder tijdens laatste dagen

Op dinsdag 24 juni 2014 wordt de nieuwe toplaag asfalt aangebracht op het wegdeel tussen de op- en afrit van de A12 richting Bergen op Zoom en de toegang naar de firma Aertssen.

 

Rond de middag zullen de afrit en de oprit van de A12 richting Bergen op Zoom in Stabroek gedurende ongeveer drie uur afgesloten zijn. De huidige tijdelijke verkeerssituatie van fase 2 (sinds begin juni) blijft bestaan, maar er komen gedurende die middaguren twee omleidingen bij, namelijk:

· Verkeer dat vanop de A12 naar de Antwerpse haven wil rijden, kan niet de afrit in Stabroek nemen, maar rijdt om via het complex Berendrecht.

· Verkeer dat vanuit de Antwerpse haven de A12 richting Nederland wil nemen, zal worden omgeleid via de Antwerpse Ring (R2).

 

Tijdens de nacht van dinsdag 24 juni op woensdag 25 juni schuift de werf op naar de andere kant van het complex boven de A12. Vanaf dan wordt daar de toplaag asfalt aangebracht  tot vrijdagavond 27 juni. Tijdens die laatste dagen gelden weer de omleidingen van fase 1 in mei (zie kaartje hieronder). De afrit en de oprit van de A12 richting Antwerpen zijn weer dicht in Stabroek, terwijl die in de richting van Nederland dan weer open zijn voor verkeer van en naar Stabroek.

· Het verkeer naar de Antwerpse haven wordt omgeleid via de Ring (R2) (afrit Kanaaldok B1-B2).

· Het verkeer van de haven naar Antwerpen rijdt via de Ring (R2) (oprit Kanaaldok B1-B2) en daarna de A12.

· Het verkeer van de haven naar Bergen op Zoom rijdt via het complex Lillo, keert daar en rijdt via de Ring (R2) en de A12 naar Nederland.

· Vanaf de oprit Kanaaldok B1-B2 van de Ring (R2) is er alleen verkeer mogelijk naar Antwerpen, niet naar Bergen op Zoom.

· Het verkeer op de A12 van Nederland naar Stabroek rijdt via de Ring (R2) naar het complex Lillo, keert daar en rijdt terug via de Ring (R2) en de A12 naar de afrit Stabroek.

· Het verkeer op Laageind (N111) in Stabroek kan de oprit naar de A12 richting Antwerpen niet gebruiken, maar rijdt de snelweg op in de richting van Bergen op Zoom en keert verderop terug op het complex Berendrecht.

 

Voor voetgangers en fietsers is er altijd een doorgang bij de werf. Zij zullen tijdens de laatste dagen wellicht al gebruik kunnen maken van de vernieuwde fietspaden. Want de asfalteringswerken voor de fietspaden zullen vroeger klaar zijn.

 

Bereikbaarheidsadviseur

Om de hinder tijdens de werken te drukken, stelde Wegen en Verkeer Antwerpen voor dit project een bereikbaarheidsadviseur aan. Bewoners en ondernemers kunnen bij hem terecht met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun zaak of woning tijdens de werken. via bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of 0477 477 476.

 

Bijkomende maatregelen in de gemeente Stabroek voor deze werken

Kruispunt N114/Dijkstraat

Voorrangsregeling aan Dijkstraat na afrit vliegveld wordt voor de duur van deze werken gewijzigd, zodat het verkeer uit de Dijkstraat komende van A12 steeds voorrang heeft.

 

Abtsdreef

Aanvankelijk was gepland enkele plantvakken weg te nemen om de toegankelijkheid voor het verkeer van Aertssen te optimaliseren. Er werd hierover geen akkoord bereikt en als vervangende maatregel wordt in de maand juni een stilstaan en parkeerverbod ingevoerd.

 

De Lijn tijdens de werken aan het brugcomplex over A12

Vanaf 5 mei zijn er tijdelijk enkele wijzigingen aan de dienstregeling 776 van de Lijn in Stabroek. Er komt een extra omleiding voor de ingekorte sneldienst 776 en de diensten 671, 672, 673 en 674.

Vanaf maandag 5 mei moet snelbus 776 een omleiding volgen tussen Ekeren Leugenberg en het centrum van Stabroek. De bus kan op dit gedeelte niet via de A12 rijden. Deze omleiding komt bovenop de inkorting van bus 776 tot Stabroek door de werken aan de brug over de A12. Hierdoor volgen ook lijnen 671, 672, 673 en 674 een grote omleiding sinds dinsdag 22 april.

Alle info werd op stabroekmobiel geplaatst.

 

ga naar boven

 

Omleidingskaart vanaf 24 juni tot 27 juni

laatste fase

 

Op www.wegenenverkeer.be/werken-complexN111vindt u meer informatie en meer gedetailleerde info over de omleidingen van en naar de haven. U kan er handige omleidingskaarten downloaden. Voor internationale bedrijven wordt de omleidingsinfo er ook in het Frans, Engels en Duits aangeboden.

 

 

 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken