Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuwsarchief / Einde werken N114 Antwerpsesteenweg

Einde werken N114 Antwerpsesteenweg

Op Antwerpsesteenweg te Hoevenen, ter hoogte van Plasstraat werd de voet- en fietsoversteekplaats aangepast.

Op Antwerpsesteenweg, deel van de gewestweg N114, werden aanpassingswerken uitgevoerd aan de voet- en fietsoversteek aan het kruispunt met Plasstraat en aan de stopplaats van de Lijn. Tevens werd op Ettenhoven, ook onderdeel van de N114 Stabroek - Ekeren, ter hoogte van 's Hertogendijk, ook de fietsoversteek aangepast.

Deze aanpassingen werden uitgevoerd in opdracht van het Vlaams gewest.

 

De oversteekplaats op Antwerpsesteenweg is uitgevoerd met een zebrapad en een middeneiland. Bestuurders moeten voetgangers en fietser die op een voetgangersoversteekplaats oversteken of kennelijk op het punt staan zulks te doen, voor laten gaan. Indien de oversteek werd geregeld met een verkeerslicht, dan hadden de overstekende voetgangers, fietsers geen voorrang. Ze moeten dan immers wachten tot het licht op groen is. Deze oversteek ligt op een schoolroute en de voorrangsregeling geniet hier de voorkeur om de oversteekbaarheid te verbeteren. De aangebrachte wijzigingen dienen de oversteek onder veiligere omstandigheden af te dwingen.

 

Deze aanpassing kwamen tot stand naar aanleiding van het dodelijk verkeersongeval van Sophie Van De Heijning in 2011, waarbij vluchtmisdrijf werd gepleegd. 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken