Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuwsarchief / Scheldelaan nog enkele dagen afgesloten

Scheldelaan nog enkele dagen afgesloten

Door de grondverzakking van afgelopen vrijdag zijn enkele pijpleidingen verschoven. Breuken werden niet vastgesteld, maar uit voorzorg en totdat de herstelling achter de rug is, blijf Scheldelaan afgesloten.

Ten gevolge van werkzaamheden door een private ondernemer in opdracht van Waterwegen en Zeekanaal op de Scheldelaan ter hoogte van Total Olefins Antwerp ontstond er vrijdagnamiddag een grondverschuiving over een lengte van ca. 30 m. Deze zorgde voor extra druk op 6 ondergrondse leidingen. Eén leiding was niet in gebruik. Door de andere worden ruwe aardolie, butaan, aardgas, stikstof en waterstof getransporteerd.

3 leidingen liggen in de onmiddellijke risicozone. Door deze leidingen wordt respectievelijk ruwe aardolie, butaan en aardgas getransporteerd.
In de nabijgelegen zone liggen nog 2 leidingen waardoor stikstof en waterstof lopen.

De aannemer heeft gisteren en vannacht al grondwerken verricht. Deze grondwerken gaan nog heel de dag door. Uit een eerste inspectie van de leidingen bleek alvast dat de grondverzakking sommige leidingen, die het dichtst bij de plaats van het incident lagen, tot max. 1 m. horizontaal en 0,5 m. verticaal heeft verplaatst. Breuken werden voorlopig niet vastgesteld. In de loop van de dag zullen nog verdere inspecties en metingen doorgaan.

 

Zolang de werken duren zal de Scheldelaan volledig afgesloten blijven voor alle verkeer, inclusief fietsers. Dit zal wellicht nog meerdere dagen duren.

 

Meer info en het omleidingsplan vindt u op de website van de haven van Antwerpen.

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken