Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuwsarchief / Timing rioleringswerken Hoogeind

Timing rioleringswerken Hoogeind

De timing voor de rioleringswerken op het Hoogeind (N111) wordt bijgestuurd.

De werken op het Hoogeind (N111) verlopen moeilijker dan verwacht.  Oorzaak is een middendrukleiding voor aardgas die niet correct is aangeduid op de kaart van het gasnet.

Op dit moment wordt rioleringswerk uitgevoerd tussen Aldi Stabroek en de Danckerseweg. Langs elke kant worden 2 soorten rioleringen aangelegd (voor vuil en voor regenwater). Beide kanten van de weg worden gezamenlijk aangepakt. De aanleg van de nieuwe fietspaden en rijweg volgt op het rioleringswerk en zal nog tot eind dit jaar duren. Het rioleringswerk van fase 3 (deel tussen Danckerseweg en Plantinlaan) zal vermoedelijk in september/oktober starten langs de kant van de oneven huisnummers. De huidige omleiding via Oudbroek (richting haven) en Waterstraat (richting Kalmthout/Kapellen) blijft behouden voor fase 3.

 

Nieuwe timing voor Hoogeind

Op het Hoogeind zorgt de middendrukleiding aardgas voor extra werk. De gasleiding onder redelijk hoge druk is niet correct aangegeven op de bestaande plannen. Proefsleuven en sonderingen hebben de plaats in kaart gebracht. De ligging is niet ideaal voor het rioleringswerk. Om gasbuisincidenten te vermijden gelden er strenge veiligheidsvoorschriften. Graafwerken moeten op een veilige afstand uitgevoerd worden. Dit alles zorgt ervoor dat de aannemer een groter deel van de rijweg opeist dan was voorbereid. In de huidige fase moesten hiervoor zelfs alle verhardingen worden opgebroken.

Dit is geen comfortabele situatie. Door aanleg van een noodweg werden de woningen bereikbaar voor de bewoners en handelaars. We stellen alles in het werk om de hinder draaglijk te houden. De aannemer zit ondanks het extra werk op schema en heeft nog ongeveer 120 werkdagen om de volledige klus te klaren.

Voor fase 3 (tussen Danckerseweg en Plantinlaan) heeft het bestuur een andere aanpak gevraagd.  De middendrukleiding ligt in dit deel iets beter. De aannemer zal zijn rioleringswerk eerst langs 1 kant uitvoeren richting Plantinlaan (gestart wordt aan de kant van de oneven huisnummers). Daarna komt de andere kant aan de beurt. Hierdoor kan wellicht een deel van de verharde rijbaan behouden worden. Dat zal meer rijcomfort geven voor het bewonersverkeer en handelaars. Doorstromingsverkeer is uitgesloten, dat volgt de omleiding. De huidige verkeersafwikkeling blijft behouden voor fase 3.

Concreet verandert de timing hierdoor. Fase 3 zal vroeger starten, wellicht in september 2014. Op dat moment zal de afwerking van fase 2 nog bezig zijn (tot +/- eind dit jaar). De rijweg wordt voorlopig afgewerkt met een onderlaag asfalt. De toplaag van het asfalt komt pas helemaal op het einde van fase 4.

 

Nieuwe timing van de verschillende wegenwerken

 

timing 18

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken